Leírás és Paraméterek
A masala indiai füstölő szertartások, meditációk elmaradhatatlan kelléke, segíti az összpontosítást, megnyugtatja az idegeket, erősíti a tudatalatti érzékenységét. A kézi gyártás során a füstölőket virágolajokból, fűszerekből, gyógynövényekből keverik és “mártásos” technikával készítik.
– A mártott füstölő általában fekete színű. Alapja a szénpor. Ezt a szénporos masszát dolgozzák rá a bambuszpálcikára, majd szintetikus olajba mártják.
– A masala füstölő, a masala fűszeres keveréket jelent, ellentétben a mártott füstölővel nem fekete, hanem vöröses vagy sárga színű. Alapja a fapor, amit természetes olajokkal, fagyanta őrleménnyel, gyógynövényekkel, fűszerekkel összegyúrnak. Faszenet nem tartalmaz, jobb minősége miatt kicsit drágább, mint a mártott.
A tömjén, más néven Frankciense vagy Olibanum, intenzív illata mindenkinek ismerős lehet.
A tömjén füst ősidők óta rengeteg vallási szertartás része, neve 'jó minőségű füstölő'-t jelent.
Füstje nyugtató hatású, enyhíti a kimerültséget és a fejfájást.
Támogatja a tüdőmüködést (nem közvetlenül belélegezve).
Segít az érzelmi gyógyulásban szorongás és depresszió esetén, védelmet nyújt,
tisztít és támogatja a lelki tudatosságot.
Gonosz erők, belső kétségek és félelmek ellen véd bennünket és tisztítja ezeket a negatív energiákat.